Nekünk az a fontos, hogy a kutya jól érezze magát! Nekik csináltuk, velük dolgozunk. Időt hagyunk arra hogy megszokja, ráérezzen és élvezze a nálunk töltött időt. A kialakitás minden mozzanatánál arra figyeltünk, hogy nekik biztonságos, barátságos és szinvonalas helyet biztositsunk. Nagy hangsúlyt fektetünk a higiéniára, és a minőségi felszerelésre.

Medencénk 3,5 x 2,5 m-es, 1,2m vizmélységű, csempe boritású, homokszűrős, vizforgatós technikával van felszerelve. Termálvizzel van feltöltve amit hetente cserélünk. A medence mellett illetve benne megtalálható egy külső és egy belső rámpa, ami megkönnyiti a bejutást.

A kutyusok bejelentkezésre, előzetes időpontfoglalással érkeznenk hozzánk ezzel elkerülve a torlódást!

Hogyan néz ki egy alkalom?

  1. A megbeszélt időpontra megérkezik a kutyus. A gazdi maradhat az úszás ideje alatt, és a medence mellől figyelheti, biztathatja kedvencét, de itt is hagyhatja a kutyát, és visszajön a megbeszélt időpontra érte.
  2. Körbeszimatolás után, lemossuk a kutyát a zuhanyzóban, elsősorban a tappancsokat és kevésbé tiszta területeket. (parazitákkal fertőzött állatot nem viszünk be a medencébe).
  3. Feladjuk az úszómellényt. Ez nem azért kell, hogy a kutya ne fulladjon meg, hanem nekünk hasznos, hogy irányitani tudjuk a medencébe.
  4. Első alkalmakkor igen sok időt elvesz a vizbecsalogatás. Nem erőszakoskodunk, nem lökünk, nem tuszkolunk. Jutalom falattal, játékkal próbáljuk a rámpák segitségével becsalni a vizbe az ebet. Ez általában az első alkalommal jelent problémát és sok esetben 10-15 perc után már magától szalad be a vizbe a négylábú. Nehezebb eseteknél, ahol minden tudományunk felhagy ölbe vesszük a kutyát és szorosan magunkhoz ölelve szoktatjuk meg vele a vizet. Néhány kutya meg van róla győzödve, hogy ő bizony nem tud úszni...ebből a hitéből mi megpróbáljuk kimozditani, és ráébreszteni, hogy "de bizony ezt is tudod", és ha megtörténik ez a felismerés, vagy már nagyon elfáradt a kűzdelemben, kezdetét veszi a nyugodt, ütemes úszás. Az úszással töltött alkalmat 30 percre határoztuk meg, ettől természetesen eltérhetünk a kutya igényeihez igazodva. Van olyan vendégünk aki 3x 10 percet úszik, két úszás között pihen egy kicsit és rohangál a medence körül. Az úsztatás alatt dicsérjük a kutyust, labdázunk, játszunk a vizbe, folyamatosan kommunikálunk vele.
  5. A végén egy alapos törlés, és száritás következik, hogy teljesen szárazon vihesse őt haza a gazdi.

Kölyökkutya Klub

Csináljuk együtt! És egy kiegyensúlyozott, egészséges, okos taggal bővül a család. A kezdetektől fogva segítünk a lemozgatásban, kiképzésben, táplálkozásban. Nálunk a kölykök minden kedvezőbb áron kapnak, gyertek és legyetek klubtagok ti is! Olvass tovább...

Kölyökkutya Klub

Csináljuk együtt! És egy kiegyensúlyozott, egészséges, okos taggal bővül a család. A kezdetektől fogva segítünk a lemozgatásban, kiképzésben, táplálkozásban. Nálunk a kölykök minden kedvezőbb áron kapnak, gyertek és legyetek klubtagok ti is! Olvass tovább...

Szépségszalon

            

A tiszta kutya boldog, egészséges kutya! Éppen ezért várjuk kedvenceidet (kutya, cica, nyuszi, malac...)  kutyás központunkban, ahol szakszerű ápolással, kiváló minőségű termékekkel varázsoljuk őket gyönyörűvé. Elképzelted már, hogy egy évig nem mosol hajat, fogat, vagy nem vágod le körmödet? Szörnyű lenne, nekik is az... Olvasd tovább...

Uszoda és hidroterápia

         

Úszni, úszni, úszni! Mert fittek leszünk, mert elfáradunk, mert egészségesek leszünk, mert jó az izületeknek és mert tökéletes rehabilitáció, de most a kutyákon a sor. Egészen baba kortól várjuk őket, egy higiénikus,termálvizes, nekik kialakitott medencébe. A hidroterápia, olyan kezelés, ami a vízben mozgás jótékony tulajdonságait használja fel arra, hogy rehabilitálja és javítsa az állat mozgásszervi funkcióit. Olvasd tovább...

© Kutyauszi.hu 2012 -- Kapcsolat