Alapfokú tanfolyam

Időpontok:
2012. november 3. – december 15. Hétvégi csoport: szombat 08:00-09:30, és vasárnap 08:00-09:30
2012. november 6. – december 15. Hétköznapi csoport: kedd 08:00-09:30, és csütörtök 08:00-09:30

Tanfolyam helyszine: Gödöllői Kutyasport Központ,
2100 Gödöllő, Kőrösi Cs.S. u. vége

Alapinformációk:

Jelentkezési feltétel: A kutya legyen 7 hónapos a tanfolyam kezdetekor.

A kutyát viheti a gazdi a foglalkozásra, de a Veresi Kutyás Központ is vállalja a szállitást és a kiképzésen való részvételt a kutyával, ha a gazdi elfoglalt.

A tanfolyam díja: 39.000 forint, mely tartalmazza a foglalkozásokat, az előadást, az átadott írásos anyagot és a záró vizsga díját. Lehetőség van két részletben is fizetni, így az első részlet (20.000.- Ft) a tanfolyam kezdésekor fizetendő, míg a második (19.000.- Ft) a tanfolyam 3. hete után, amennyiben a gazda elégedett a szolgáltatással.

Mi is ez az Alapfokú tanfolyam?

A 7 hetes alapfokú tanfolyamon a gazdik – a tanfolyamot vezető oktatók segítségével és szakmai irányításával – elsajátítják a megfelelő kiképzési technikákat, megtanítják kutyájuknak az alapvető feladatokat és megalapozzák a kutya engedelmességét.

Az elméleti foglalkozáson pedig betekintést nyerhetnek kutyájuk gondolkodásába, abba, hogy hogyan észleli ő a világot és egyéb fontos kinológiai ismeretekbe. Mindezek segítségével kialakíthatják a helyes kommunikációt kutyájukkal.

A tanfolyam célja, hogy a páros megszerezze az "alapfokú kézben tarthatósági vizsgát", egyúttal a kutya engedelmes és szófogadó társává váljon gazdájának. (Agresszív és nagyon félénk kutyáknak a tanfolyam előtt külön személyre szabott szocializációs képzés szükséges.)

Tananyag:

 • szocializáció, beilleszkedés a kutyaközösségbe
 • lábnál követés pórázon és anélkül (vizsgafeladat)
 • séta laza pórázon
 • ültetés (vizsgafeladat)
 • fektetés (vizsgafeladat)
 • helyben maradás (vizsgafeladat)
 • csoportkerülés (vizsgafeladat)
 • behívás motivációval
 • kínált és talált élelem megtagadása
 • városi közlekedés, ingerekhez szoktatás
 • ismerkedés a különböző akadályokkal (ugró, mászó, kúszó, stb.)
 • kutyás játékok, vetélkedők
 • válasz a gazdik kérdéseire, javaslatok a problémák megoldására
 • elmélet: a kutya származása, viselkedése, hogyan legyünk jó gazdái, miért fogadjon nekünk szót.

A tanfolyam végén a gazdik a K99-es vizsgarendszer engedelmes ágazatának 1-es szintjén vizsgáznak kutyájukkal. A vizsgát követően alkalom nyílik a középfokú tanfolyam elvégzésére.

Amiben a gazdinak célszerű jönni a foglalkozásokra:

"Játszós" ruhába, ami nem baj, ha piszkos lesz
Kényelmes, sportos cipőbe, ami szintén nem baj, ha koszolódik
Télen érdemes síoverálban jönni, ha esik, esőkabátot hozni

És amit célszerű hozni:

A tanfolyam első napjára a beiratkozáshoz és az utolsó napon, a záróvizsgán szükséges a kutya oltási könyve!
Nagyon finom jutalomfalatot a kutyának, lehetőleg ne kutyakekszet, inkább: virslit, párizsit, sajtot, sült csirkét, stb.
Jutalomfalat tartó övtáskát és NE zacskót!
Kényelmes, 1,2-1,5m textilpórázt, nyakörvet
Kutyakaki gyűjtő zacskót (csak amíg eljutunk a Központig, ott lapáttal gyűjti össze a gazdi a kutyája ürülékét és teszi kukába)

Középfokú tanfolyam

Időpontok: 2012. november 3. – december 15. Hétvégi csoport: szombat 08:00 – 09:30, és vasárnap 08:00 – 09:30

 Alapinformációk:

Jelentkezési feltétel: Sikeresen elvégzett Alapfokú tanfolyam K99 E1 vizsgával

Helyszín: Gödöllői Kutyasport Központ (2100 Gödöllő, Kőrösi Cs.S. u. vége) illetve alkalmanként terepfoglalkozás különböző külső helyszíneken.

 A tanfolyam díja: 39.000 forint, mely tartalmazza a foglalkozásokat, az előadást, az átadott írásos anyagot és a záró vizsga díját. Lehetőség van két részletben is fizetni, így az első részlet (20.000.- Ft) a tanfolyam kezdésekor fizetendő, míg a második (19.000.- Ft) a tanfolyam 3. hete után, amennyiben a gazda elégedett a szolgáltatással.

Mi is ez a Középfokú tanfolyam?

A középfokú tanfolyamon, mely szintén 7 hetes, a gazdik több házi feladatra, nagyobb elvárásra számíthatnak. Az első három héten a profi klikkeres tanítás fajtáit tanuljuk, és az ügyességi feladatokkal kezdünk el ismerkedni. A tanfolyam második felében az ösztönkezelésre, azaz a helyes rangsor kialakítására és fenntartására helyezzük a hangsúlyt. Itt a gazdik már komoly tekintélyre tesznek szert a megtanult technikákkal, melynek következtében kutyájuk teljes mértékben kézben tartható lesz, így bárhol elengedhetik és bármikor be tudják hívni. A tanfolyam végén a gazdik a K99-es vizsgarendszer ügyességi ágazatának 2-es szintjén vizsgáznak kutyájukkal. A sikeresen vizsgázók beléphetnek a kutyasuli klubjába és ott folytathatják a munkát kutyájukkal, tetszőleges ágazatban. Akinek megtetszik az oktatói munka, ez irányba is folytathatja tanulmányait.

Tananyag:

 • magas szintű fegyelem, szófogadás elérése
 • tanítás mesterfokon (formálás klikkerrel)
 • behívás minden körülmények között
 • bójához küldés 10 méterre és ott fektetés (vizsgafeladat)
 • akadálymunka: palánk és kúszó (vizsgafeladat)
 • kézjelek 5 méterről (ültetés, fektetés – vizsgafeladat)
 • megállítás behívás közben (vizsgafeladat)
 • élelem megtagadás
 • kutyás játékok
 • elmélet: haladó tanítás, a kutya érzékelése, ösztönkezelés magas fokon, a büntetés 4 fokozata, problémás viselkedések megoldásának 5 pontja

Őrző-védő tréningek

Foglalkozások időpontja: kedd és csütörtök 18:00-20:00

Helyszín: Gödöllői Kutyasport Központ (2100 Gödöllő, Kőrösi Cs.S. u. vége) illetve alkalmanként életszerű szituációk gyakorlása különböző külső helyszíneken.

A foglalkozás díja:1500 Ft/alkalom
5 alkalmas bérlet: 5 000 Ft
10 alkalmas bérlet: 10 000 Ft

Jelentkezés: nem szükséges, elég az óra kezdetekor megjelenni.

Oktatók: Halász Árpád tel:+36 30 9521 305, Szabó Attila, Dajka József

Mire jó az Őrző-védő foglalkozás?

A foglalkozásokon a gazdik és kutyáik a Tükör módszer harmadik pillérét az életmódot, azon belül is a kontrollált közös akciókat élhetik át. Mindegyik kutyában él a zsákmányszerző és a védekező ösztön, melyeknek a tudatos felszínre hozatala kiegyensúlyozottá és ez által egészségessé teszi a kutyát, legyen az egy rottweiler vagy egy yorkshire terrier. Az ambiciózus gazdik egyre növekvő elvárásokkal bátran vizsgázhatnak az őrző-védő ágazatban is. Az aktív kutyusoknak ideális energia levezetés. Akár úgy is el lehet ezt képzelni, mint amikor egy „hiperaktív" gyerkőcöt, akivel az iskolában „csak a baj van" beíratnak karate edzésre. Ott kitombolhatja magát, bizonyos szabályok betartása mellett.

Az őrző-védő foglalkozások egyik legfontosabb feladata a terápiás szemlélet, mely arról szól, hogy az ösztönenergiák megfelelő mederbe terelésével akár a félős és viselkedésproblémás kutyák is magabiztossá és kiegyensúlyozottá válnak. Ezek az alkalmak eleinte nagyon rövidnek tűnhetnek és talán nem is hasonlítanak őrző-védő foglalkozásra, itt először a kutyának biztonságba kell magát éreznie, hiszen tanulni csak ilyen állapotban lehet. Példával megvilágítva: amikor egy félős, frusztrált gyermeket, akit az osztályban semmibe vesznek, netán bántanak a társai, beíratnak valamilyen sport edzésre és elkezd eredményeket elérni, egy idő után már ő lesz A valaki az osztályban és megbecsülik. A kutyusoknál hasonló a helyzet. Amellett, hogy egy kiegyensúlyozatlan, ijedős, frusztrált kutyának nagyon sokat segíthet a gazda a bevezetett szabályokkal, a klikkeres tanítással és a szocializációval, jelentősen változhat a kutya viselkedése a tudatos, jól felépített terápiás őrző-védő foglalkozások alkalmával is.

Lehetőség van HPO I, II., III. –as szintű munkavizsgákra és tenyésszemlékre is felkészülni és vizsgázni.

Ügyességi foglalkozás

Foglalkozások időpontja: szombat és vasárnap: 8:30-10:00.
Helyszín: Gödöllői Kutyasport Központ (2100 Gödöllő, Kőrösi Cs.S. u. vége)

A foglalkozás díja: 1500 Ft/alkalom
5 alkalmas bérlet: 5 000 Ft
10 alkalmas bérlet: 10 000 Ft

Jelentkezés: nem szükséges, elég az óra kezdetekor megjelenni.

Vezetőoktató: Krausz Lajos
Segítő oktatók: Varga Eszter, Farkas Andrea, Rektenwald Flóra

Mit tanulunk az Ügyességi foglalkozásokon?

Inkább úgy helyes, hogy mit játszunk? Ugyanis az ügyességi ágazat egy nagyon sokszínű és kreatív feladatcsoportot takar. A magasabb szinteken már vödrökből ki-és be kell pakolni tárgyakat, különböző akadálykombinációkat kell leküzdeni a gazdától távol, több bójához kell irányítani a kutyát, miközben többet figyelmen kívül kell hagyni, idegen cipők közül kell a megadottat kiválasztani szagazonosítás alapján, stb. Remek agymunka gazdinak és kutyának egyaránt. Vizsgaszabályzat K99 Ü1-9

Kiállításra felkészítés, ringdresszúra

Előzetes bejelentkezéssel!

 

Helyszín: Veresegyház, Kutyauszi

 

A foglalkozás díja: 1500 Ft/alkalom
5 alkalmas bérlet: 5 000 Ft
10 alkalmas bérlet: 10 000 Ft

 

Mit tanulunk a Kiállításra felkészítés foglalkozáson?

 

Ki hinné, hogy még egy kiállításra is készülni kell? Ám egy jó felvezetési technikán nagyon sok múlhat. Hogyan fogjuk a pórázt, hívjuk fel a kutya figyelmét, mit jelentenek a bíró jelzései? Hogyan viselkedik a ringben a kutyánk, mennyire nyugodt fogmutatáskor vagy amikor a bíró végig tapogatja a bundája alatt a testfelépítését? Hogyan fut és mennyi ideig képes egy helyben, mozdulatlanul ám mégis figyelmesen állni? Ezek nagyon fontos kérdések amellett, hogy valójában milyen küllemű a kutyánk.

Kölyökkutya Klub

Csináljuk együtt! És egy kiegyensúlyozott, egészséges, okos taggal bővül a család. A kezdetektől fogva segítünk a lemozgatásban, kiképzésben, táplálkozásban. Nálunk a kölykök minden kedvezőbb áron kapnak, gyertek és legyetek klubtagok ti is! Olvass tovább...

Kölyökkutya Klub

Csináljuk együtt! És egy kiegyensúlyozott, egészséges, okos taggal bővül a család. A kezdetektől fogva segítünk a lemozgatásban, kiképzésben, táplálkozásban. Nálunk a kölykök minden kedvezőbb áron kapnak, gyertek és legyetek klubtagok ti is! Olvass tovább...

Szépségszalon

            

A tiszta kutya boldog, egészséges kutya! Éppen ezért várjuk kedvenceidet (kutya, cica, nyuszi, malac...)  kutyás központunkban, ahol szakszerű ápolással, kiváló minőségű termékekkel varázsoljuk őket gyönyörűvé. Elképzelted már, hogy egy évig nem mosol hajat, fogat, vagy nem vágod le körmödet? Szörnyű lenne, nekik is az... Olvasd tovább...

Uszoda és hidroterápia

         

Úszni, úszni, úszni! Mert fittek leszünk, mert elfáradunk, mert egészségesek leszünk, mert jó az izületeknek és mert tökéletes rehabilitáció, de most a kutyákon a sor. Egészen baba kortól várjuk őket, egy higiénikus,termálvizes, nekik kialakitott medencébe. A hidroterápia, olyan kezelés, ami a vízben mozgás jótékony tulajdonságait használja fel arra, hogy rehabilitálja és javítsa az állat mozgásszervi funkcióit. Olvasd tovább...

© Kutyauszi.hu 2012 -- Kapcsolat