2012 novemberében nyitottuk az ország első kutyauszodáját, Veresegyházon.  Az úszás csak úgy, mint a kétlábúak körében, a kutyáknál is remek kondicionálás, alkalmas a felesleges kilók leadására és nagyon hatékony formája a rehabilitációnak. 3,5x2,5m-es medencébe várjuk négylábú barátainkat télen-nyáron. A medence veresegyházi termélvizzel van feltöltve, rengeteg hasznos ásványi anyaggal, ami nem csak az izületeknek, egészségnek hasznos, de a szőrnek, bőrnek is kiváló. Hőfoka 25-29 fok között ingadozik. Nem vegyszerezzük a vizet, hogy az arra érzékenyek is nyugodtan járhassanak hozzánk. Az úszást csak úgy mint az embergyerekeknek, már egészen kölyök kortól ajánljuk, ezzel megelőzhetőek bizonyos mozgásszervi betegségek, viselkedésproblémák és biztositott a kiváló kondició.

A hidroterápia előenyei:

Csak úgy mint az embereknél az úszás, vagy a vizben végzett fizioterápia, négylábú barátainknál is igen hasznos rehabilitáció, prevenció és tökéletes módja a megfelelő kondició kialakitásának és megőrzésének. A viz felhajtóereje révén teljesen tehermentes környezetben dolgozik az állat egész teste így épiti az izmot, anélkül, hogy súly nehezedne az izületekre, szövetekre.
Ellenőrzött úszás javítja a szív- és érrendszeri állóképességet, erősiti a test minden izmát, bőviti a mozgási tartomány, és különösen hasznos ortopéd sérülések vagy műtétek rehabilitációjára is. Javítja az általános kondiciót, különösen ajánlott az elhízás megelőzésére, vagy fogyasztásra.
Izomsorvadás 3 napon belül megkezdődik amennyiben a kutya mozgatása korlátozott, vagy nem megfelelően megoldott, hogy megóvjuk a további leépülést vagy esetleges sérülést fontos, hogy megállitsuk a folyamatot, de ez sok esetben csak tehermentes környezetben lehetséges. A hidroterápia emellett természetes gyulladáscsökkentő, mivel képes csökkenteni a szervezet gyulladási folyamatait.

Hidroterápia állatorvosi kezeléssel együtt jelentősen javítja a gyógyulási minőséget műtéteket, vagy traumatikus sérüléseket követően. Műtét utáni rehabilitáció esetén sokkal gyorsabb a felépülés és a kivánt kondició elérése, a megfelelő izomzat és fittség révén kisebb az esélye az újabb lesérülésnek.

Felhajtóerő, hodrosztatikus nyomás. A viz ezen tulajdonságai segitenek abban, hogy tehermentes környezetben, újra épüljön az izom, anélkül, hogy az izületek, fájdalmas területek terhelésnek legyenek kitéve. Úsztatás során amellett hogy a nagy izomcsoportok sokkal hatékonyabban épülnek a kutya teljes teste átmozgatásra kerül és olyan izomépülés is kialakul ami hagyományos, szárazföldi mozgatásnál nem lehetséges. A viz ellenállása révén sokkal hatékonyabb minden vizben végzett gyakorlat, mint a szárazföldön. 30% több oxigénre van szüksége a testnek az úszás során ami felgyorsitja a vérkeringést, sokkal keményebb munka az úszás a kutyának, de a tehermentes környezet gondoskidik arról, hogy mindez hatalmas élményt nyújtson a fáradság és a fitt érzés mellett. 

Prevenció, rehabilitáció, vagy csak ússzon az eb:

Orvosi javaslatok:
Csípő és könyök diszplázia prevenció/rehabilitáció - különösen hasznos erre hajlamos fajtáknál már fiatal korban
OCD
Térdkalács ficam
Degeneratív betegségek
Porckopás
Gerincbetegségek
Traumatikus sérülések
Teljes csípőprotézis
Izületi problémák
TPLO / TTA / szalagszakadás
Térdkalács ficam
Neurológiai betegségek
Degeneratív myelopathia (DM)
Spinalis stenosis (gerinccsatorna szűkület)
Nyaki gerinc torzulás
Gerincsérülés
Ideg és izomrendszeri betegségek
Agyon és a gerincvelőn kívüli idegek betegségei
Lágyrész sérülések
inszalag gyulladás
Izomhúzódás / ficamok
Elhízás (fogyás együtt étrend)

KATT A LINKRE:

Youtube csatornánkon megtekinthetitek hogyan zajlik nálunk a kutyák úsztatása: Veresi Kutyás Központ Videók

Facebook oldalunkon értesülhettek legfrissebb hireinről: Veresi Kutyás Központ és Uszoda FB

 

 

 

 

Kölyökkutya Klub

Csináljuk együtt! És egy kiegyensúlyozott, egészséges, okos taggal bővül a család. A kezdetektől fogva segítünk a lemozgatásban, kiképzésben, táplálkozásban. Nálunk a kölykök minden kedvezőbb áron kapnak, gyertek és legyetek klubtagok ti is! Olvass tovább...

Kölyökkutya Klub

Csináljuk együtt! És egy kiegyensúlyozott, egészséges, okos taggal bővül a család. A kezdetektől fogva segítünk a lemozgatásban, kiképzésben, táplálkozásban. Nálunk a kölykök minden kedvezőbb áron kapnak, gyertek és legyetek klubtagok ti is! Olvass tovább...

Szépségszalon

            

A tiszta kutya boldog, egészséges kutya! Éppen ezért várjuk kedvenceidet (kutya, cica, nyuszi, malac...)  kutyás központunkban, ahol szakszerű ápolással, kiváló minőségű termékekkel varázsoljuk őket gyönyörűvé. Elképzelted már, hogy egy évig nem mosol hajat, fogat, vagy nem vágod le körmödet? Szörnyű lenne, nekik is az... Olvasd tovább...

Uszoda és hidroterápia

         

Úszni, úszni, úszni! Mert fittek leszünk, mert elfáradunk, mert egészségesek leszünk, mert jó az izületeknek és mert tökéletes rehabilitáció, de most a kutyákon a sor. Egészen baba kortól várjuk őket, egy higiénikus,termálvizes, nekik kialakitott medencébe. A hidroterápia, olyan kezelés, ami a vízben mozgás jótékony tulajdonságait használja fel arra, hogy rehabilitálja és javítsa az állat mozgásszervi funkcióit. Olvasd tovább...

© Kutyauszi.hu 2012 -- Kapcsolat